1. Which crop is sown on the largest area in India?  
A.  Rice
B.  Wheat
C.  Sugarcane
D.  Maize



Answer : A.  Rice



2. The value of Gold is determined in  
A.  Rome
B.  Washington
C.  Teheran
D.  London



Answer : D.  London
3. The state which has the largest number of sugar mills in India is  
A.  Bihar
B.  Haryana
C.  Punjab
D.  Uttar Pradesh



Answer : D.  Uttar Pradesh
4. First University in India was founded at  
A.  Bombay
B.  Chennai
C.  Calcutta
D.  Delhi



Answer : C.  Calcutta
5. Tajmahal is on the banks of  
A.  Ganges
B.  Jamuna
C.  Tapti
D.  Cauvery



Answer : B.  Jamuna
6. The currency notes are printed in  
A.  New Delhi
B.  Nasik
C.  Nagpur
D.  Bombay



Answer : B.  Nasik
7. Which is the Land of the Rising Sun?  
A.  Japan
B.  Australia
C.  China
D.  Taiwan


 
8. The largest ocean in the world is  
A.  The Indian Ocean
B.  The Antarctic
C.  The Atlantic Ocean
D.  The Pacific Ocean



Answer : D.  The Pacific Ocean
9. Kalahari Desert is in  
A.  India
B.  Chile
C.  South Africa
D.  Saudi Arabia



Answer : C.  South Africa
10. Mica is available abundantly in  
A.  Bihar
B.  Haryana
C.  Karnataka
D.  Rajasthan



Answer : A.  Bihar

Comments

Post a Comment

Popular From Month

Mauryan Administration

FIRST IN INDIA

Mughal Emperor Aurangzeb

S. R. Bommai Case : The Detailed Analysis

GEOGRAPHY STUDY NOTES

Flagship Programmes by Government of India

Madhya Pradesh General Knowledge Questions

What is a Satellite

Environmental Science MCQ Q

UPSC Toppers ​​​Optional Subjects