GK Questions: Indian Polity


  1. Lok Sabha seats of Uttar Pradesh is _______
    1.25
    2.80
    3.65
    4.50
    5.None of these
    Answer
    Answer – 2.80
  2.  Bihar has how many number of seats in Lok Sabha ?
    1.54
    2.40
    3.62
    4.36
    5.None of these
    Answer
    Answer – 2.40
  3. Which of the following state has only 2 seats in Lok Sabha ?
    1.Maipur
    2.Meghalaya
    3.Tripura
    4.Goa
    5.All of these
    Answer
    Answer – 5.All of these
  4. ………………………….. seats allocated for the state Andhra Pradesh
    1.28
    2.48
    3.39
    4.42
    5.None of these
    Answer
    Answer –4.42
  5. Lok Sabha seats of Gujarat is __________
    1.26
    2.20
    3.25
    4.32
    5.None of these
    Answer
    Answer – 1.26
  6. How many number of seats allocated for Tamil Nadu ?
    1.50
    2.42
    3.35
    4.39
    5.None of these
    Answer
    Answer – 4.39
  7. Which state has the least number of seats in Lok Sabha ?
    1.Sikkim
    2.Mizoram
    3.Nagaland
    4.All of these
    5.None of these
    Answer
    Answer – 4.All of these
  8. Maharashtra has _________ seats in Lok Sabha
    1.42
    2.40
    3.48
    4.45
    5.None of these
    Answer
    Answer – 3.48
  9. How many number of seats allocated for Haryana ?
    1.10
    2.4
    3.6
    4.15
    5.None of these
    Answer
    Answer – 1.10
  10. Lok Sabha seats West Bengal is _____________
    1.35
    2.54
    3.42
    4.28
    5.None of these
    Answer
    Answer – 3.42

Comments

Popular From Month

Important Formulas - Average

Taj Mahal

Saka Era

Mauryan Administration

Mission Karmayogi

Important Abbreviations in Banking

Hormones in Human Body

Disposal of the Business of the Government of India

GK and Most Important Questions

What Is PM Jan Dhan Yojana? Who Are The Beneficiaries; Know Everything Related To PMJDY