Current Affairs 27 September 2020

๐Ÿ“š Current Affairs : 27 September

1. What is the rank of India as per World Risk Index 2020?
Ans. 89th place

2. Who developed the MOUSHIK microprocessor indigenously?
Ans. Madras

3. Whom did the All India Football Foundation award the Footballer of the Year?
Ans. Gurpreet Singh Sandhu, Sanju

4. Who was appointed as the new Life Trustee of India International Center?
Ans. Gopal Krishna Gandhi

5. Which government approved the "State Priestly Welfare Procolpo" scheme?
Ans. West Bengal

6. Who received the PATA Grand Award 2020?
Ans. Kerala Tourism

7. S.P. Balasubramanian died in which area he belongs?
Ans. Actor - Singer
 
8. In which state did the Asian Development Bank approve the decision for water supply and integrated sewage management?
Ans. Madhya Pradesh

9. Whom did the Khadi and Village Industry Commission appoint its advisor?
Ans. Sunil Sethi

10. In which country has a cyclone storm called Teddy?
Ans. Bermuda

Join ๐Ÿ”œ 

Comments

Popular From Month

list of pm with time period

เคตिเคถ्เคต เคฎें เคธเคฌเคธे เคฌเฅœा, เค›ोเคŸा, เคฒเคฎ्เคฌा เคเคตं เคŠँเคšा

Important Points about Kerala

some religioustic place

PRESIDENT INFORMATION

Important Points about Arunachal Pradesh

Bhakti Movement

Common Wealth Games 2018 – Participating Nations

Current Affairs Weekly Sept 2020

ISRO Indian Satellites List